NS zet speciale schaaktrein in

De NS heeft vandaag een speciale schaaktrein laten rijden tussen Den Haag CS en Venlo, met aan boord onder meer Anish Giri en Nederlands kampioene Anne Haast.

Anish Giri met Lucas Nguyen en Circe Janse

In de trein konden reizigers schaken tegen Hans Böhm, Jeroen van den Berg (toernooidirecteur Tata Steel Chess Tournament) en Lucas Nguyen en Circe Janse, twee enthousiaste 10-jarige topschaaktalenten uit Rotterdam. Lucas en Circe schroomden niet om via de intercom nieuwe tegenstanders uit te nodigen naar de coupé te komen.

Reizigers die onderling een partij schaak spelen in de speciale Schaaktrein die de NS vandaag heeft ingezet.

Reizigers die de uitdaging aangingen om tegen een van deze spelers te schaken of onderling een partij speelden kregen van de NS een schaakset cadeau. Doelstelling van de speciale schaaktrein was om meer mensen in contact te brengen met de schaaksport in aanloop naar het Tata Steel Chess Tournament, dat van 9 tot en met 25 januari plaatsvindt in Wijk aan Zee. Tijdens het toernooi wordt er door de Tata Steel Masters ook een ronde in Rotterdam (15 januari) en Den Haag (21 januari) gespeeld.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Volg ons ook via Twitter (@TataSteelChess), Facebook (TataSteelChess) en Instragram (TataSteelChess)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.