Zaterdag oudste tegen jongste Nederlander

Speelschema Tata Steel Challengers bekend

Het speelschema van de Tata Steel Challengers voor de 77e editie van het Tata Steel Chess Tournament is vanavond bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een informeel treffen van de grootmeesters uit de Tata Steel Masters en Tata Steel Challengers in Wijk aan Zee. Naast alle spelers uit de Tata Steel Challengers waren onder meer Magnus Carlsen, Fabiano Caruana en Levon Aronian van de partij. Toernooidirecteur Jeroen van den Berg verrichtte de loting in aanwezigheid van hoofdarbiter Pavel Votruba.

Loting voor de Tata Steel Challengers, met links toernooidirecteur Jeroen van den Berg, die toekijkt hoe Erwin l’Ami zijn lot trekt.

Op zaterdag 10 januari spelen de grootmeesters uit de Tata Steel Challengers hun eerste partijen. Uit de loting kwamen twee opvallende partijen naar voren. Jan Timman, de oudste speler van de groep, neemt het op tegen David Klein, de jongste Nederlander in de groep. Verder krijgt de op één na hoogst geklasseerde Nederlander op dit moment, Erwin l’Ami, in zijn eerste partij de Tsjech David Navara als tegenstander. Navara is de speler met de hoogste ranking in de Tata Steel Challengers, waarvan wordt verwacht dat hij een goede kans maakt om in deze groep als winnaar uit de bus te komen.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt van 9 tot en met 25 januari plaats in Wijk aan Zee. Tijdens het toernooi wordt er door de Tata Steel Masters ook een ronde in Rotterdam (15 januari) en in Den Haag (21 januari) gespeeld.

Staal en schaken: een lange traditie

Het Tata Steel Chess Tournament kent een lange traditie. Ooit begonnen als een personeelstoernooi is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar grootmeesters en amateurs hun agenda’s voor vrij houden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Dat heeft het gemeenschappelijk met staal maken, een hightech proces waarbij innovatie centraal staat. De medewerkers van Tata Steel werken continu aan het verder verbeteren van processen en producten om daarmee klanten te helpen succesvol te zijn in hun markten en een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze samenleving. Dit jaar wordt het toernooi voor de 77e keer georganiseerd. In de schaakwereld staat het toernooi in Wijk aan Zee bekend als “Het Wimbledon van het Schaken”.

Elk jaar in januari meten de allerbeste schakers ter wereld op het Tata Steel Chess Tournament hun krachten. Dat doen ze in een en dezelfde ruimte als honderden deelnemers aan de amateurtoernooien. Dat creëert een unieke sfeer. Ook op diverse andere locaties in het dorp vinden schaakwedstrijden plaats. Wijk aan Zee is twee weken lang het Mekka van de schaaksport. Tijdens het toernooi trekt de website 1,3 miljoen bezoekers.

Het speelschema van de Tata Steel Challengers en overige informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Volg ons ook via Twitter (@TataSteelChess), Facebook (TataSteelChess) en Instagram (TataSteelChess)

2 Reacties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.