77e Tata Steel Chess Tournament – dag 1

Woensdag werd het Tata Steel Chess Tournament in het land ge├»ntroduceerd tijdens een schaaktreinreis van Den Haag naar Venlo. Vrijdag 9 januari is dan de werkelijke aftrap van de zevenenzeventigste editie van het Tata Steel Chess Tournament. Na de openingsceremonie zijn ‘s avonds de weekendvierkampen van start gegaan.

Vanuit de Haagse Schaakbond zijn er vijftien leden naar Wijk aan Zee afgereisd. Jan Willem Koelmans en Jan Verheijen zijn eveneens van de partij. Vorig jaar scoorden Jan Willem en Jan een promotie door de groep te winnen, waar zij in speelden.

Een streekderby speelde zich af in groep 2H, waar Rob van Helvoort van Rijswijk het op nam tegen Lisa Hortensius. Lisa maakt deel uit van het vlaggenschip van DSC Delft. Dit team uit Delft voert de lijst aan in klasse 1A.

informatie hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.