Nosbo eerste klasse en viertallen

In het nieuwe jaar vanaf maandag 5 januari mochten de eerste klassen en de viertallen weer van start gaan. De promotieklasse en de tweede klassen mogen pas deze week weer van start. Het is natuurlijk het leukste als je als verslaggever live de partijen kunt aanschouwen en als alternatief kun je de verslagen van beide teams met elkaar vergelijken. Nu is het niet mogelijk alle wedstrijden te bezoeken (dat zijn er 8 in de eerste klasse en 12 in de viertallen) en de verslagen op de sites willen ook nog wel eens achterwege blijven. Dat wordt dus bellen met degenen die er wel bij waren, maar ook dat lukt niet altijd. En dan toch een verslag schrijven siert de schaakreporters.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.