28e Open Prometheus Kampioenschap – 1e ronde: opvallende prestaties eerste ronde

De 28e editie van het toernooi met de strijd om Het Bronzen Paard is begonnen en telt 55 deelnemers die er in het zojuist aangevangen jaar weer volop zin in hebben om het hun tegenstanders niet cadeau te geven.

In groep A leidt die drang tot drie opvallende prestaties: Bart Dubbeldam van sv Spijkenisse weerlegt de aanpak van de witte formatie van Derk Dekker. De remise-partijen van Adriaan ter Mors tegen Arno Wiersma en Jacobus Brandsen tegen Roman Bojanowski mogen er ook zijn.

In groep B zijn er zes partijen waarvan de uitslagen niet volgens het boekje van zo’n eerste schiftingsronde zijn: Olivier Krikorian van Novelty Destroyers verslaat Arzhang Davazdahemani van DSC Delft. Herman Zonderland, Sumit Ganguly, Jan Zonneveld, Leo Zuydgeest en Marfa Blanter houden hun tegenstander met een redelijk hogere rating op remise

De voorlopige indeling van de tweede ronde is beschikbaar.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.