Een vaste stek in de kelder van Tata

Afgelopen weekend barstte het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee in alle hevigheid los. Het evenement, bezig aan zijn 77-e editie en voorheen bekend als het Corus- maar vooral Hoogovens toernooi, wordt wel het Wimbledon van het schaken genoemd. Uniek aan Tata is dat de absolute wereldtopspelers het tegen elkaar opnemen in een zaal waar tegelijkertijd honderden amateurs hun partijen spelen – zij het met iets meer ruimte om zich heen. De ijzige stilte van kleinere schaaktoernooien waarbij je soms een speld kunt horen vallen ontbreekt volkomen bij Tata. De afgeladen sportzaal met schuifelende en fluisterende toeschouwers en spelers en andere kleine bedrijvigheid zorgen voor een zacht geluidsgordijn dat niet hinderlijk is, maar integendeel pas zou opvallen als het werkelijk stil werd. Onderstaand beeld van een eerdere aflevering toont een fraai overzicht.

Lees verder op het blog schaakvaderverhalen …

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.