Nick Schilder geeft schaakles op basisschool Rotterdam

Nick Schilder heeft vanochtend op basisschool OBS Charlois in Rotterdam een uur lang schaakles gegeven. Naast zingen is schaken Nicks grote passie. Die liefde voor de schaaksport wil hij graag overbrengen op anderen, vandaar dat hij afgelopen weekend door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond tot schaakambassadeur is benoemd.

Nick Schilder speelt tijdens de schaakles een partij tegen een van de leerlingen van basisschool OBS Charlois

Als eerste officiële optreden als schaakambassadeur bracht hij vandaag een groep leerlingen een paar fijne kneepjes van het schaken bij. Schaken heeft een positieve invloed op mentale prestaties, bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De schaakles van Nick vond plaats aan de vooravond van de 5e speelronde van het Tata Steel Chess Tournament. Wereldkampioen Magnus Carlsen en grootmeesters als Anish Giri en Fabiano Caruana gaan op donderdag 15 januari naar Rotterdam, waar ze schaken op de 6e verdieping van het Nhow Hotel De Rotterdam.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt van 9 tot en met 25 januari plaats in Wijk aan Zee. Tijdens het toernooi wordt er door de Tata Steel Masters ook een ronde in Rotterdam (15 januari) en in Den Haag (21 januari) gespeeld.

Staal en schaken: een lange traditie

Het Tata Steel Chess Tournament kent een lange traditie. Ooit begonnen als een personeelstoernooi is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar grootmeesters en amateurs hun agenda’s voor vrij houden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Dat heeft het gemeenschappelijk met staal maken, een hightech proces waarbij innovatie centraal staat. De medewerkers van Tata Steel werken continu aan het verder verbeteren van processen en producten om daarmee klanten te helpen succesvol te zijn in hun markten en een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze samenleving. Dit jaar wordt het toernooi voor de 77e keer georganiseerd. In de schaakwereld staat het toernooi in Wijk aan Zee bekend als “Het Wimbledon van het Schaken”.

Elk jaar in januari meten de allerbeste schakers ter wereld op het Tata Steel Chess Tournament hun krachten. Dat doen ze in een en dezelfde ruimte als honderden deelnemers aan de amateurtoernooien. Dat creëert een unieke sfeer. Ook op diverse andere locaties in het dorp vinden schaakwedstrijden plaats. Wijk aan Zee is twee weken lang het Mekka van de schaaksport. Tijdens het toernooi trekt de website 1,3 miljoen bezoekers.

Het speelschema van de Tata Steel Challengers en overige informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Volg ons ook via Twitter (@TataSteelChess), Facebook (TataSteelChess) en Instagram (TataSteelChess)

1 Comment

  1. Avatar
    Lucas januari 15, 2015

    Sympathieke man, die Nick Schilder. Prachtig dat hij zich zo voor de schaaksport wil inzetten!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.