77e Tata Steel Chess – dag 7: GM Giri boekt overwinning op GM Jobava

De Challengers-groep heeft vandaag het rijk alleen gehad in de grote speelzaal in Wijk aan Zee. Tijdens de partijen tussendoor een potje voetballen met zeven tegen zeven. Daar had niemand wat van gemerkt.

Morgen ligt dat weer anders. Dan zijn de Masters weer terug van weggeweest naar Rotterdam en zijn er ruim zeshonderd deelnemers die over negen ronden om de prijzen strijden.

Uiteraard werd er niet gevoetbald door de Challengers. Er werd gestreden op het schaakbord. Er was één remise, omdat er na 66 zetten nog twee koningen op het bord stonden. Maar verder waren er partijen waarbij er een koning klem gezet werd. Van de Nederlanders waren GM Jan Timman en GM Erwin l’Ami in dat opzicht succesvol.

Ondertussen werd er in Rotterdam op zes-hoog geschaakt. Met partijen tussen GM Giri en GM Jobava en tussen wereldkampioen GM Carlsen en viervoudig Tata Steel Chess Tournament winnaar GM Levon Aronian. Alle partijen van de Masters en de Challengers zijn hieronder bereikbaar gemaakt.

Op de rustdag van de Masters heeft Alina l’Ami schitterende plaatjes gemaakt en zijn er vanuit de organisatie lezenswaardige artikelen toegevoegd over Nick die Schaakles geeft en de 5e ronde van de Masters in Rotterdam.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.