Buren op bezoek bij Tata Steel Chess Toernooi

Een groep van 30 inwoners uit Wijk aan Zee bracht vanmiddag een exclusief bezoek achter de schermen bij het Tata Steel Chess Tournament. Ze waren door Tata Steel uitgenodigd in het kader van een burenbezoek aan het toernooi. De groep werd vergezeld door wethouder Cecilia van Weel-Niesten van Beverwijk. Aan het begin van de 9e ronde konden de buren van het staalbedrijf op het hoofdpodium van heel dichtbij Magnus Carlsen, Anish Giri en de andere grootmeesters hun openingszetten zien doen. Vervolgens brachten ze een bezoek aan de perskamer, waar de grootmeesters na afloop hun partijen analyseren en interviews geven. Toernooidirecteur Jeroen van den Berg en Marion Smorenburg, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament, vertelden over de rijke historie van het toernooi en het belang dat Tata Steel daaraan hecht.

Foto van de buren van Tata Steel uit Wijk aan Zee die aan het begin van de 9e ronde van het Tata Steel Chess Tournament kijken bij de partij van wereldkampioen Magnus Carlsen tegen Teimour Radjabov

Het Tata Steel Chess Tournament vindt van 9 tot en met 25 januari plaats in Wijk aan Zee. Tijdens het toernooi wordt er door de Tata Steel Masters ook een ronde in Rotterdam (15 januari) en Den Haag (21 januari) gespeeld.

Het speelschema van de Tata Steel Masters en Tata Steel Challengers en overige informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Volg ons ook via Twitter (@TataSteelChess), Facebook (TataSteelChess) en Instagram (TataSteelChess)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.