Tweede-kamerlid Eric Smaling schaakt op Plein in Den Haag

Tweede-Kamerlid Eric Smaling (SP) heeft vanochtend vroeg de kou getrotseerd om een partij schaak te spelen tegenover de ingang van het parlementsgebouw. Zijn tegenstander was de 15-jarige talentvolle schaakster Anna-Maja Kazarian uit Den Haag. Met zwart spelend wist Smaling een aanvankelijk op winst staande Kazarian na ruim een uur te verslaan. “Een hele mooie partij zo voor de vroege ochtend”, zo stelde Hans Böhm na afloop. Morgen spelen Magnus Carlsen, Anish Giri en de andere grootmeesters van de Tata Steel Masters de 10e ronde van het Tata Steel Chess Tournament in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Foto (rechtenvrij) van de partij schaak tussen Tweede-Kamerlid Eric Smaling (SP) en schaaktalent Anna-Maja Kazarian.

Eric Smaling won op zondag 11 januari in Wijk aan Zee voor de derde maal het toernooi voor parlementariërs. Anna-Maja Kazarian is Woman Fide Master en meervoudig Nederlands kampioene. De 10e ronde van de Tata Steel Masters in Den Haag begint om 14.00 uur en is voor publiek gratis toegankelijk.

Het speelschema van de Tata Steel Masters en Tata Steel Challengers en overige informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Volg ons ook via Twitter (@TataSteelChess), Facebook (TataSteelChess) en Instagram (TataSteelChess)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.