Theo de Graaf wint Torentjes Schaak Simultaan in Tweede Kamer

Winnaar Theo de Graaf (tweede van links) met Anne Haast, de ambassadeur van India, de heer Rajesh Nandan Prasad (geheel rechts) en Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland (geheel links).

Oud-Kamerlid Theo de Graaf heeft vanavond in de Statenpassage van de Tweede Kamer de 9e editie van de Torentjes Schaak Simultaan gewonnen. In de traditionele Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament wist De Graaf als beste van 26 parlementariërs, ambtenaren en journalisten weerstand te bieden aan Grootmeester Anne Haast, tevens Nederlands Kampioene Schaken. Anne won 14 van de 26 partijen, de overige eindigden in remise. De heer Rajesh Nandan Prasad, ambassadeur van India, overhandigde de winnaar de Torentjes Schaak Simultaan trofee. De openingszet van de simultaan werd verricht door Tweede-Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.

De 21-jarige Anne Haast heeft de afgelopen twee weken deel uitgemaakt van de Tata Steel Challengers op het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. Ze heeft een goed toernooi achter de rug. Ze eindigde als 12e en wist onder meer Jan Timman te verslaan. Haar prestaties tijdens de 77e editie van het Tata Steel Chess Tournament leverden haar de grootmeestertitel op.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.