Anne Haast krijgt Johan van Hulst Prijs

Tijdens de slotceremonie van het Tata Steel Chess Tournament kreeg Anne Haast uit handen van de 104-jarige Johan van Hulst de aanmoedigingsprijs voor jong aanstormend talent. Speechen kan Van Hulst nog steeds.

foto:tk

Anne Haast, Nederlands Kampioen bij de dames, deed mee bij de Tata Challengers en zij verdiende zelfs twee normen: een IM-norm en een WGM-norm. Zij mag zich nu Woman Grandmaster noemen!

Anne bij Omroep Brabant

Lees het gehele artikel en kijk naar het leuke interview door hier te klikken.

De winnaar bij de Tata Challengers was de pas vijftienjarige Chinese grootmeester Yi Wei. Hij mag volgend jaar meedoen bij de Tata Masters!

vlnr de burgemeester, Yi Wei, Yifan Hou (trad op als tolk) en Hans Böhm, foto:tk

Anish Giri was de eerste winnaar van de Johan van Hulst Prijs

In 2011 schreven we hierover op onze site:

‘Hoogtepunt van de avond was het afscheid van de honderdjarige Johan van Hulst. Deze schaakliefhebber, oud-parlementariër en oud-hoogleraar deed voor de 32ste keer mee en hij won zeven keer, 25 maal te weinig naar zijn zeggen. Ook had hij nog een nieuwtje voor zijn publiek :’ik schaak mijn hele leven al en kan het nog steeds niet’. Op zo’n hoge leeftijd nog zo ad-rem en helder van geest. De directeur van Tata Steel Nederland maakte bekend dat er een speciale prijs is ingesteld voor de best presterende jeugdspeler en deze prijs wordt de ‘Johan van Hust Prijs’ genoemd. Een prachtig initiatief. Deze prijs is nu voor de eerste keer toegekend aan de 16-jarige Anish Giri voor zijn prestatie in de hoofdgroep.’

Anish Giri neemt Johan van Hulst Prijs in ontvangst, foto: Fred Lucas

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.