Bundesliga

Als reporter van dienst wilde ik hier live verslag doen van het NOSBO-rapidkampioenschap. De auto wilde echter niet meewerken. Die zei: Ik heb weekend. Betekende wel dat ik via internet een aantal interessante partijen kon volgen. In Gibraltar is een zeer sterk open toernooi aan de gang met Topalov (2800) en minstens zeven 2700+ spelers.

De Duitse competitie had een speelweekend. Vrijdagavond de inhaalwedstrijd tussen Bremen en Emsdetten van de zevende ronde, zaterdag de achtste ronde, zondag de negende. Hierbij moet u rekening houden met het feit dat er in de Bundesliga 15 ronden zijn met 16 teams.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.