Tanguy Ringoir wordt grootmeester

De Geraardsbergenaar Tanguy Ringoir, die ook voor En Passant Bunschoten speelde, heeft zopas zijn derde GM-norm behaald in San Francisco. Hij wordt dus grootmeester. Hij werd al de jongste Belgische IM ooit op 14 jaar. Nu wordt hij ook de jongste Belgische GM ooit op 20 jaar. Tanguy werd co-winnaar van het toernooi Millbrae GM & IM norm met 6,5 op 9. De andere co-winnaar is de GM Parimarjan Negi, de tweede jongste GM ooit op 13 jaar. Tanguy is de enige speler die geen nederlaag leed maar Parimarjan Negi heeft één keer meer gewonnen.

Zie Facebook

Voor het eindklassement zie hier

4 Comments

 1. Avatar
  Erik februari 05, 2015

  Jaren geleden, in het Limburg Open te Maastricht, heeft Dimitri Reinderman eens verloren van een toen nog kleine jongen en als ik me goed herinner, was dat Tanguy Ringoir. Misschien dat Dimitri het kan bevestigen?

  In elk geval proficiat voor Tanguy, één van de zeldzame "echte" Belgische grootmeesters.

 2. Avatar
  Lucien Deschuyteneer februari 06, 2015

  Tanguy heeft inderdaad gewonnen tegen Reinderman in 2007. Hij was dus 13 jaar. En zes maand later, nog steeds op 13 jaar, won hij nog eens van hem.

  Hij werd IM op 14 jaar.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.