8 februari: Open Apeldoorns Snelschaakkampioenschap

Zondagmiddag 8 februari heeft het zeventiende Open Apeldoorns Snelschaakkampioenschap plaats. Favoriet voor de titel dit jaar is oud-Apeldoorner en tweevoudig winnaar Merijn van Delft. Concurrentie heeft hij te duchten van andere titelhouders zoals Sander van Eijk, Sjef Rijnaarts, Tim Lammens en – sinds kort – Thomas Beerdsen. De dag voor het toernooi speelt het eerste team van Schaakstad Apeldoorn in de KNSB-competitie thuis tegen De Stukkenjagers (Tilburg). Aansluitend doen diverse Schaakstad Apeldoorn-spelers mee aan het snelschaakkampioenschap. Het toernooi staat echter nadrukkelijk ook open voor ‘gewone’ clubspelers, huisschakers en jeugdspelers. De laatsten krijgen dan de kans het op te nemen tegen Apeldoorns jongste jeugdtalenten zoals Mick van Randtwijk en Colin Wouters.

Toernooigegevens

Locatie: Artcafé Samsam, Van Kinsbergenstraat 17, Apeldoorn
Aanvang: 13.00 uur
Prijsuitreiking: 17.30 uur
Prijzen: 150, 100, 50 euro; twee ratingprijzen van 10 euro
Inschrijfgeld: 10 euro, jeugd t/m 20 jaar 5 euro, GM/IM vrij
Speeltempo: 13 ronden, 5 minuten p.p.p.p.

KNSB/FIDE-ratingverwerking: nee

Ruimte voor maximaal 60 deelnemers

Aanmelden kan bij Ed van der Meulen, e-mail:

toernooipagina op website Schaakstad Apeldoorn | evenement op Facebook |

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.