Belangrijke overwinning voor Vlaggenschip Messemaker 1847

Het complete Messemakerteam

Jan Evengroen kreeg na tweeënhalf uur spelen remise aangeboden, wat hij na overleg met mij accepteerde. In de analyse bleek dit een terechte beslissing. Peter Scheeren wist een uur later, na de vorige twee ronden remise gespeeld te hebben, het eerste punt op zijn naam te schrijven. Erik Hennink blunderde in gewonnen stelling, waarna de stukken in de doos konden. Liam Vrolijk wist op weergaloze wijze een mindere stelling om te buigen naar prachtige overwinning op Good-old Erik Oosterom. Jan Cheung wist de dames af te ruilen, waarna de vrijpion door kon lopen en het volgende punt binnen was. Ben van Geffen zocht de winst, in tijdnood speelde Ben wat frivool, en liet de winst glippen, waardoor hij in het verre eindspel genoegen moest nemen met remise. Henk-Jan Evengroen stelde met remise de twee matchpunten veilig. Ed, in topvorm, wist de einduitslag uiteindelijk op 5½ – 2½ te brengen. En zo was de belangrijke overwinning binnen om aansluiting te houden met de top. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.