Rollercoaster

Ik moet u wat bekennen. Na tien jaar teamcaptain te zijn geweest, zou je toch mogen verwachten dat je ondertussen wat inzicht mag hebben hoe een wedstrijd er voorstaat en zich ontwikkelt. Nou, niet dus. Gisteren was zo’n wedstrijd die alle kanten opvloog, van “(beep, zelfcensuur), we verliezen”, tot “Hoera, we winnen!”. Met als besluit een handdruk voor het gelijke spel met de teamcaptain van de tegenstander, met allebei een gezicht van “moeten we hier nou blij mee zijn of niet?”. En toen wisten we nog niet dat En Passant verloren had.

Hoe goed was het voorspellend vermogen? Gedurende de wedstrijd liep ik een rondje langs de borden en had het volgende bedacht:

  • Bord 1: ziet er gelijk uit
  • Bord 2: ziet er gelijk uit
  • Bord 3: is dat offer terecht?
  • Bord 4: pion minder, maar ongelijke lopers, zal wel voldoende zijn voor remise
  • Bord 5: kan zwart dat houden?
  • Bord 6: vreemde materiaalverhouding, maar ziet er aardig uit
  • Bord 7: ziet er gelijk uit
  • Bord 8: ziet er goed uit
  • Bord 9: ziet er gelijk uit
  • Bord 10: ziet er gelijk uit

Kijk vervolgens onderaan bij de einduitslag en dan ziet u dat alleen bord 2 en 8 helemaal goed voorspeld waren…

Charlois Europoort was op volle oorlogssterkte op komen dagen. Er deden al wat langer geruchten de ronde, dat er meer sponsorgeld in het Rotterdamse beschikbaar was en dat werd deze middag bevestigd. Als je op drie plaatsen anders komt opzetten dan je basisopstelling en dan gemiddeld 65 punten sterker bent, dan laat je wel duidelijk merken wat de bedoelingen voor deze wedstrijd zijn. BSG was op gewone sterkte.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.