Voerendaal morst belangrijke matchpunten tegen Pathena Rotterdam

In de strijd om de Rode Lantaarn trad Voerendaal aan tegen Pathena Rotterdam. Het team van Rotterdam bestond uit een mengeling van sterke Internationale Meesters (Bruno Carlier, Rini Kuijf, Martin Martens en Pascal Vandevoort) een groep talentvolle jongeren (Robby Kevlishvili, Alik Tikranian, Marijn den Hartog en Anna-Maja Kazarian) aangevuld met ervaren rotten (Frans Vreugdenhil, Michiel Besseling). Lange tijd ging de strijd gelijk op. Op het moment suprême bleken de Rotterdammers doortastender te zijn en leed Voerendaal een zure nederlaag.

De weerberichten van deze dag klonken dreigend. In de noordelijke provincies werd code oranje vrijgegeven vanwege de vervaarlijke gladheid die aldaar heerste. Nochtans scheen in Klimmen een helder voorjaarszonnetje en zag het er naar uit dat er geen slippertjes of andersoortige glijpartijtjes zich zouden afspelen in het pittoreske Klimmen.

Nadat arbiter Paul Peters zijn plichtplegingen had uitgevoerd en de spelers had gewezen op het "uit-staan van de mobieltjes" werden klokslag 13.06 de klokken in werking gezet. Al snel verschenen er enkele wolken boven het zonnige Zuiden. Slechts aan zeven borden zaten de combattanten tegenover elkaar. Wat bleek? De Duitse delegatie was in twee Stauen (files) terecht gekomen. De eerste file ontstond in Duisburg en de andere in Aken. Dit weekend werd namelijk de derby Allemania Aachen- Rot Weiss Essen gespeeld en elke weldenkende Duitser weet dan dat het chaos is in Aken. Ik zag geen reden tot panikeren daar in het Schebler-tijdperk de Duitse schakers vaak net 59 minuten te laat kwamen. En zo ook vandaag. Na een half uur spelen nam het trio Trella, Hausrath en Mundorf plaats achter de borden. Zou dit voorval een stempel drukken op de match?

Telefoonincident

Na 45 minuten spelen werden we opgeschrikt door een afgaand mobieltje.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.