Titelrace volledig open na misstap tegen Stukkenjagers

Deze ronde speelt Schaakstad Apeldoorn thuis tegen de Stukkenjagers uit Tilburg. Op papier kan het een spannende wedstrijd worden: hierbij zijn wij favoriet, omdat we op drie borden een ratingoverwicht hebben en de overige zeven borden aan elkaar gewaagd zijn. Helaas vallen alle twijfelgevallen vandaag in ons nadeel uit, zoals verder zal blijken, en komen we op de drie favoriete borden slechts tot anderhalf uit drie. Hierdoor zullen wij deze dag een nipte nederlaag gaan lijden: 5,5 – 4,5

Zelf speel ik (FM Sjef Rijnaarts) op bord 3 tegen WIM Anne Haast en krijg ik de voorbereiding van de dag ervoor in de Fluit met ons team op het bord. Helaas is het een tandeloze stelling, waarbij ik volledige compensatie heb voor mijn pionoffer en Anne niet veel anders kan doen dan zetherhaling aangaan door dameruil aan te bieden. Door mijn snelle remise zal ik verder deze middag dan ook fungeren als Sjef-langs-de-lijn met een schaakverslag van onze wedstrijd.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.