Leek van kop af

De promotieklasse in de NOSBO heeft een nieuwe koploper. De combinatie van Haren en Oostermoer heeft door een overwinning op Staunton 2 met een bordpuntje voorsprong de koppositie overgenomen van Leek. Leek zelf verloor van Hoogeveen. Hoogeveen is de beide koplopers daardoor op één wedstrijdpunt genaderd. U heeft dat al kunnen lezen in het wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen Hoogeveen en Leek.

Vrijdagavond werden de overige drie wedstrijden gespeeld en de vraag was natuurlijk of Sissa 3 zich bij de koplopers kon voegen. Het tot nu toe teleurstellende ESG uit Emmen was niet van plan zich bij een nederlaag vooraf neer te leggen en ging in een sterke opstelling naar Sissa 3. ESG maakte deze keer gehakt van Sissa 3. Een ruime 5,5 – 2,5 overwinning zorgt er voor dat Sissa 3 vanuit een achterstand moet wachten op falen van de eerste drie. Daar er twee promotieplaatsen zijn is Sissa 3 nog niet kansloos voor promotie.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.