Benauwde overwinning Dubbelschaak op hekkesluiter Voerendaal 3

In de 6de ronde van de KNSB competitie klasse 3H speelden we thuis tegen onze vriendenclub Voerendaal. Als je bedenkt dat het de nummer 1 tegen de nummer laatst was weet je dat de belangen betrekkelijk groot waren. Aangezien deze verdeling na de wedstrijd niet anders was betekende dat dat de Dubbelschakers gewonnen hadden. De Voerendalers toonden zich goede verliezers en bleven na de wedstrijd gezellig mee eten. Sterker nog… Het 2de team van Voerendaal dat in Dordrecht speelde (en ook verloor) kwam ook nog langs voor een hapje!

De wedstrijd zelf verliep niet bijzonder soepel voor ons. Na 2 uur spelen was op geen enkel bord sprake van een duidelijk voordeel voor een van de spelers. Richting de tijdnood kwamen er dan toch ineens flink wat uitslagen binnen. Belangrijkste voor ons waren de overwinning van invaller Wil die plots een mat in 1 kado kreeg, en van Martien die nadat hij een goede stelling om zeep had geholpen in zeer bedenkelijke stelling ook ineens een vol punt kado kreeg. Hiermee was de basis gezet voor een uiteindelijke 5-3 overwinning. Een tikje gelukkig, maar dat hebben we dit seizoen nodig!

Voor de rest van het verslag met meer foto’s en partijfragmenten, klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.