Voerendaal gaat wederom kopje onder

In de zesde ronde van de KNSB -competitie liet Voerendaal twee zeer belangrijke matchpunten liggen in Utrecht. Door dit resultaat staat Voerendaal op het punt de Meesterklasse te verlaten. In de laatste drie ronden zal Voerendaal minimaal tweemaal moeten winnen om het vege lijf te redden.

In onderstaande verslag zien jullie het matchverloop door de bril van de teleurgestelde edoch optimistische teamleider.

Bord 1: Sielecki-Van der Put: Christof speelde tegen een op papier zwakkere tegenstander. Cijfertjes zeggen echter niet alles, want Van der Put is aan een uitstekend seizoen bezig. In tegenstelling tot zijn normale doen speelde Christof geen 1.Pf3, g3 etc. op het bord. In een heuse Konings-Indiër wist wit een gevaarlijk initiatief te ontwikkelen op de damevleugel. Rond de tijdnoodfase nam het voordeel toe en leek Christof de winst binnen handbereik te hebben. Stug verdedigen van Van der Put en onnauwkeurig spel van Sielecki mondden uit in een loper/paard tegen paard eindspel: remise.

Bord 2: Jelmer Jens – Daniel Hausrath: dit was één van die dagen die Daniel het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Wanneer men niet 100% geconcentreerd kan spelen, dan wordt men kwetsbaar. Jelmer Jens maakte geen fout en drukte Daniel langzaam maar zeker van het bord.

Bord 3: Thomas Trella – Tycho Dijkhuis: een partij waar beide combattanten secuur speelden om het evenwicht niet te verbreken: remise.

Bord 4: Vincent Diepeveen – Tom Bus: Bus speelde op zet 22 een verbetering ten opzicht van de partij Oyama-Sowray, Crawley ENG 2013. In een evenwichtige stelling deed Bus op zet 31 een positionele concessie. De rest was gallery play.Lees verder…

2 Comments

  1. Avatar
    Rudy van Wessel maart 09, 2015

    Bij Sielecki – Put viel mijn oog op het fraaie c6-c7 ipv Txe7.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.