Bunschoten Topsportgemeente

Bunschoten was in 2014 de gemeente met de meeste topsportprestaties van Nederland, gerelateerd aan het aantal inwoners. Dat werd berekend door Sport2B, een sporteconomisch adviesbureau. Voetbalclub Spakenburg werd kampioen in de topklasse bij de amateurs, IJsselmeervogels won de districtsbeker, maar schaakclub En Passant droeg de belangrijkste steen bij door kampioen van Nederland te worden.

5 Comments

 1. Avatar
  Jeroen Schuil maart 12, 2015

  "En Passant droeg de belangrijkste steen bij"?

  In het persbericht (www.topsportgemeente.nl/downloads/Persbericht_bekendmaking_winnaar_Topsportgemeente_2014.pdf) staat juist dat het leeuwendeel van de punten door de beide voetbalclubs is verzameld…

  Het relevante deel uit dit persbericht:

  De relatief kleine gemeente Bunschoten (ca 20.000 inwoners) was in 2014 met drie teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen.

  In de bekende voetbalgemeente waren het uiteraard de Topklassers Spakenburg en IJsselmeervogels die het leeuwendeel van de punten verzamelden. Spakenburg was de absolute grootverdiener. De blauwen behaalden vorig jaar het kampioenschap van de zaterdag Topklasse. IJsselmeervogels deed hier met de vierde plaats nauwelijks voor onder. Naast dit voetbalsucces lieten ook de schakers van En Passant zich van hun beste kant zien. Zij prolongeerden hun landskampioenschap door opnieuw te zegevieren in de landelijke Meesterklasse.

 2. Avatar
  Richard Vedder maart 12, 2015

  Ha! Onze naijverige buur begrijpt het grapje van de verzamelde pers niet helemaal 🙂

  Overigens, toen Spakenburg de vorige keer de topklasse won (met spuiten en slikken) werd IJsselmeervogels zesde en was de gemeente Bunschoten in deze verkiezing in geen velden of wegen te bekennen. Evenmin in het jaar toen IJsselmeervogels de topklasse won en Spakenburg ook in de top eindigde.

  Zo’n Nederlandse titel voor de schaakclub is een belangrijk steentje!

 3. Avatar
  Jeroen Schuil maart 12, 2015

  NAIJVER. 1) Animositeit 2) Afgunst 3) Emulatie 4) Haat 5) Ijverzucht 6)

  Jaloersheid 7) Jaloezie 8) Kinnesinne 9) Kif 10) Nijd 11) Rivaliteit 12) Te late werklust

  Doorhalen wat niet van toepassing is?

  Johan mag wat mij betreft best bij elke prestatie van het door hem geliefde vissersdorp een stukje schrijven, maar om hem nou de verzamelde pers te noemen?

 4. Avatar
  Hendrikom maart 12, 2015

  Ja, dat was in werkelijkheid geloof ik op de plee. Het had te maken met een nederlaag tegen een Belg in 1997, maar het kwam dat toernooi toch nog goed en het bleek mijn laatste toernooinederlaag in zo’n jaartje of tien!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.