De Rekentoets en het glazen plafond

Een regelmatige overwinning van Sissa 2 op de Spassky’s. Het scoreverloop was eigenlijk geen moment spannend. Maar het was wel een leuke middag.

Rond 15.15 kwam uw verslaggever in het instructielokaal poolshoogte nemen. Vooraf was deze wedstrijd door Sissa 2 al gepromoot als misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Sissa 2 wil graag kampioen worden. Voor de Spassky’s ligt dat wel wat anders. Wij hoeven niet zo nodig kampioen te worden, het is leuk maar niet zo belangrijk. Wij spelen in de klasse waar we thuishoren. Zegt niet een van de wetten van Murphy dat mensen promoveren tot het niveau waarop ze incompetent zijn. De 2e klasse zou voor ons te hoog gegrepen zijn. Gewoon “enjoy your game”.

Er hing een prettige competitiesfeer in het lokaal. Een rondje langs de borden leverde de volgende indrukken op.

Op bord 4 stond Evert ambitieus opgesteld voor een koningsaanval. Dat zag er echter niet gevaarlijk uit. Die stelling zou wel eens gelijk kunnen zijn. Roelof op bord 3 had zeker een gelijke stand op het bord staan waar de muziek al helemaal uit was. De volumeknop stond dan ook op de nul. Dat zou wel eens heel snel remise kunnen worden.

Dan op bord 2 Putski die een koningsaanval had gelanceerd, dat zag er dreigend uit en dat bleek later een juiste observatie te zijn.

Op bord 1 zat deze keer Dries. Een ingewikkelde tactische partij waarin tegenstander Hummel met wit wel iets beter stond. Toch allemaal moeilijk in te schatten met wisselende kansen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.