Groninger Combinatie: KNSB Competitie 7e ronde

Er was wat gedoe over de speellocatie. Volgens het aanvankelijke schema zouden we in het Denksportcentrum spelen. Daarna was Iederz het plan, omdat het de laatste keer was dat we daar zouden kunnen spelen; een feestelijk afscheid van de clublocatie van Groningen was de bedoeling. Vervolgens bleek daar de verbouwing al in gang gezet. Op het laatste moment dus toch weer Denksportcentrum. Deze tombola was enkele spelers, waaronder Bruno Carlier, te machtig, maar zij werden keurig opgewacht op de Peizerweg om naar de goede locatie gestuurd te worden. Carleir – Geurink begon daarom een half uurtje later, maar verder liep het eindelijke een keer op rolletjes.

Het begon met een snelle remise van Bonno Pel tegen Rini Kuijf. Bonno was niet helemaal zeker van de zaak en de vrede werd getekend. Daarna ging het echter heel snel. Michael Riemens liet zich inspireren door Leletier-Fischer (Leipzig 1960) en speelde een fraaie ‘kurzpartie’. Vervolgens wonnen DaanBrandenburg en Jasper Geurink en enige tijd later zetten Erik Hoeksema en Joost Wempe de 5,5 op het scorebord. Voor Erik en Jasper zeer prettig na de laatste twee ongelukkige ronden.

Met de matchpunten op zak ging het wat langzamer. David Lobzhanidze had het lastig tegen Robby Kevlishvili, maar hield het dame-eindspel bekwaam remise. Bij Peter Hulshof en Marijn den Hartog werden verschillende remise-aanboden afgeslagen, maar de remise kwam er toch.

Nog twee grootmeesters aan het werk. Sipke Ernst had aanvankelijk het initiatief, maar gaandeweg nam Martin Martens dat over. Ook hier werd het remise. Dat had ook de uitslag kunnen zijn bij Jan Werle. Op bord 4 trof hij de sterkste Rotterdammer Vitali Kunin. Jan had het initiatief tot aan het afgeslagen remise-aanbod, maar daarna ging het wat minder en er resteerde een eindspel van toren en loper tegen toren. Jan hield het lang vol, maar na 40 zetten sloot het matnet zich. Waar ging het mis? Was dat 98.Tb2?Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.