Vlaggenschip Messemaker op thuisbasis naar winst

Overzicht teams met rechts aan de borden Messemaker

Er was enige commotie wie de wedstrijdleider was, maar Theo Weijers verving Jan Dekker. Ik ken Theo al vele jaren, hij is bij Tata Steel Chess al jaren arbiter bij de tienkampen, waar ik ook al weer 15 jaar fotografeer. Na het welkom door Theo en Ab konden de teams aan de slag in deze voor Messemaker enige kans om nog iets meer te bereiken dan handhaving!. Voor Jan Cheung was het een kleine twee uur spelen al over, na een aantal geforceerde zetten konden de stukken in de doos en was de eerste nul een feit. Remise was voor Erik Hennink het hoogst haalbare in een gelijk opgaande strijd. Ben van Geffen wist de stand gelijk te krijgen door een mooie winst op invaller Maurice Manoch, hieraan vooraf had Ben drieënhalf uur voorbereiding erop zitten en kwam het op het zomaar op het bord. Liam (onze jongste tegen Wilmar Meijer de oudste van Spijkenisse) speelde een partij uit een stuk en wist de score in ons voordeel te laten doorslaan. Met nog vier partijen te gaan was de stand 2½ – 1½. Na vier uur spelen zat er voor Ed Roering ook niet meer in dan remise tegen WIM Désiree Hamelink. Ook bij Jan Evengroen werd na vierenhalf uur spelen de vrede getekend, verder spelen en forceren kan tot verlies leiden. Nog steeds een punt voor! Henk-Jan onnavolgbaar – voor mij dan – haalde de winst binnen in een prachtige manoeuvreer partij. Peter Scheeren kwam in de eindfase niet in moeilijkheden en wist met remise de winst op 5 – 3 te brengen. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.