Voerendaal rijp voor de Eerste Klasse

Vandaag moest het dan gebeuren. Met zwaar geschut zou het ervaren Meesterklasse team het jonge gilde van SISSA bestrijden om de laatste strohalm te grijpen. Hoe anders pakte het uit. Voerendaal speelde als een karikatuur van zichzelf terwijl de Groningse spelers met veel elan hun verblijf in de Meesterklasse prolongeerden.

Na deze slechte vertoning kan het team van Voerendaal alleen nog maar theoretisch de degradatie ontlopen.

Het Zuid-Limburgse team besefte terdege het belang van deze wedstrijd. Er werden een paar honderd ELO punten in het team gepompt. De jeugdige spelers Valentin Buckels en Johannes Mundorf hadden hun plaatsen afgestaan aan de cracks GM Felix Levin en GM Andrei Orlov. Op vrijdagavond moest GM Daniel Hausrath vanwege priv√©problemen zich afmelden. Gelukkig kon GM Mihail Saltaev in zijn plaats optreden. De IM’s Christian Braun en Benjamin Tereick waren ook verhinderd en werden vervangen door IM Christian Seel en IM Oscar Lemmers.

lees verder

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Comments

  1. Avatar
    AF maart 24, 2015

    Leuk verslag, er zit echter wel een fout in, volgens mij is Floris van Assendelft een IM.

  2. Avatar
    Nick Maatman maart 25, 2015

    Mijn partij tegen Thomas Trella is niet helemaal goed ingevoerd. Ik speelde op zet 16 Dc2 ipv De2. Vandaar dat ongeveer iedere zet daarna een vraagteken krijgt :) Ik speelde De2 niet omdat dan e5 mogelijk was.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.