Balanceren boven de afgrond

Zonder in eerste instantie personele problemen voor de zevende ronde was de opstelling gauw klaar. Maar omdat Mark Brussen bij Checkpoint Charlie de muur had bekrast mocht hij zijn auto tijdelijk inleveren. En juist op deze zaterdag war es ihm gestattet das Fahrzeug wieder auf zu holen… Tja, vervelend maar we hadden snel een invaller gevonden, Reint van der Knijff nam maar wat graag zijn plaats weer in. En zo moesten we het goede resultaat van de vorige ronde opvolgen met een overwinning tegen DSC Delft. Maar Delft had zich tot de tanden gewapend om met hetzelfde voornemen te vertrekken uit Apeldoorn.

Het zou zo’n middag worden waar we nooit zicht hebben gehad op een goed resultaat. Als eerste slachtoffer meldde Maarten Beekhuis zich uit de strijd. Tegenstander Zwartveld bediende zich van het Scandinavisch, en in de overgang naar het middenspel is er niets aan de hand. Zwart staat misschien iets actiever, maar dat moet eenvoudig te verdedigen zijn. Toch weet Maarten met een paar zetten zijn stelling zozeer te verzwakken dat er na twintig zetten geen redding meer mogelijk lijkt. En een paar zetten later is dat ook het geval. De koning staat moederziel alleen tegen een dame en een loper aan te staren die geen mededogen kennen. De eerste tik moeten we incasseren.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.