Schaakliefhebber Bessel Kok steunt Yes 2 Chess

In een serie presenteren wij bekende personen die het schaken en schaken leren op onze basisscholen een warm hart toedragen en ons project Zeg ja tegen schaken! in het bijzonder. De bekende personen komen zowel uit de schaakwereld als van daarbuiten.

Bessel Kok

Het is al weer lang geleden dat ik Bessel Kok voor het eerst ontmoette. Het was tijdens zijn bezoek aan het Snelschaakkampioenschap van Nederland dat jaarlijks in Dordrecht (Posteljon Hotel) werd gehouden. Ons onderwerp toen was het schaken en schaken leren op onze basisscholen waarvan hij ook een warm voorstander was. Goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen en goed voor de schaaksport.

Vandaag mocht ik hem weer kort ontmoeten op een receptie in de Tilburgse Universiteit waar Garry Kasparov zijn druk bezochte Nexus-lezing gaf.

Bessel Kok (met sjaal) bezocht samen met zijn schaakvriend Genna Sosonko de Nexus-lezing van Garry Kasparov over Timeless Values in a Shifting World. (foto: tk)

Lees meer …

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.