Titelstrijd in klasse 1B onverminderd spannend!

Na een mooie 7-3 overwinning thuis tegen De Toren Arnhem – VSV houden we de aansluiting bij de koploper HWP Sas van Gent. Het verschil is nu slechts één bordpunt en dus kan alles nog gebeuren met twee rondes te gaan in klasse 1B. Waar de wedstrijd tegen De Toren Arnhem – VSV aan het begin van het seizoen gold als eentje die ‘gewoon gewonnen’ moet worden, was het nu zaak om dat ook nog eens met zoveel mogelijk bordpunten te doen.

Op het eerste bord wist Merijn van Delft in de Najdorf zijn tegenstander Mees van Osch een pion af te snoepen. In het eindspel wist hij zijn loperpaar goed te benutten om uiteindelijk door de witte verdediging heen te breken. Dat de zwarte lopers daarbij eerst vakkundig naar d8 en e8 begeleid werden alvorens ze weer te activeren, is volledig in “Van Delft-stijl”.

Op het tweede bord ging Maarten Solleveld de strijd in de Winawer tegen Joost Offringa. Deze stellingen blijven voor mij ongrijpbaar, al leek het lang toch redelijk in balans te zijn. Maarten verwoordde het wat fraaier: “Het middenspel zonder dames blonk uit door ondoorzichtige manoeuvres van beide kanten”. Uiteindelijk zag Joost een tussenzetje over het hoofd, waarna hij niet meer in staat was zijn stelling bij elkaar te houden.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.