Het OGD Prinsenstad Weekeindtoernooi in Delft in Paasweekeinde (2, 3 en 4 april)

In het Paasweekeinde (op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april 2015) zullen vele schakers de degens kruisen tijdens het OGD Prinsenstad Weekend­toernooi. Dit toernooi wordt alweer voor de achtste maal georganiseerd door de Delftse Schaakclub in samenwerking met sponsor OGD ict-diensten.

Het belooft een prachtig toernooi te worden, waarvoor zich nu al zo’n 150 deelnemers hebben ingeschreven, waaronder vele titelhouders.

Het toernooi wordt gespeeld in de aula van het Grotius College aan de Juniusstraat 8. De speelzaal ligt op zo’n 10 minuten lopen van het station, en is tevens met de bus vanaf het station te bereiken. Bij de speelzaal is ruimschoots gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Toernooiopzet

Er wordt gespeeld in 4 groepen, waardoor de rating­verschillen binnen de groepen beperkt blijven. Hierdoor speelt iedereen zoveel mogelijk inte­res­sante partijen, op alle schaakniveau’s. De grenzen tussen de groepen zijn als volgt: A-groep (vanaf 2000), B-groep (1750 t/m 2100), C-groep (1500 t/m 1850), en de D-groep (t/m 1600).

De speelduur per partij bedraagt 1:40 uur per persoon plus 10 seconden extra per zet (increment).

Prijzen

Het totale prijzengeld is bijna €4000,-. Daarnaast zijn er spektakel- en schoonheidsprijzen te verdienen.

Toernooicoach

Tijdens het toernooi is een toernooicoach actief, namelijk IM Piet Peelen. Met zij die willen, analyseert hij hun partijen.

Veel meer informatie – over prijzen, speeltijden, inschrijven, en bijv. de historie van het toernooi – is te vinden op de site van de Delftsche Schaakclub: www.delftseschaaksite.nl/

Hopelijk tot in Delft!

Met vriendelijke groet,

Ted Barendse

GMS: 06-42140566

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.