Arthur Pijpers behaalt GM-norm en IM-titel!

Arthur Pijpers heeft in het Paasweekend een Grootmeesternorm behaald in het Neckar Open. In de slotronde moest aan twee voorwaarden worden voldaan: een tegenstander met meer dan 2700 en minimaal een half punt. De indeling tegen Bacrot zorgde voor het eerste; Arthur zelf zorgde voor de tweede met een keurige remise.

Een groot deel van het toernooi speelde Arthur aan bord vijf; het eerste bord naast het podium. Arthur behaalde daar remises tegen de GM’s Piorun en Schmaltz. Op de ochtend van de slotdag had Arthur met een overwinning op datzelfde bord tegen IM Stopa de klim naar het podium volbracht. ’s Middags voltooide hij zijn missie tegen Etienne Bacrot. Lees verder op de site van LSG.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.