Dubbelschaak loopt voortijdig kampioenschap mis na ongelukkig gelijkspel tegen De Combinatie

Voor aanvang van ronde 8 stond Dubbelschaak 2 matchpunten los van concurrent HSC Helmond, waartegen we in de laatste ronde mogen aantreden. In ronde 8 moesten wij tegen het sterke team van De Combinatie uit Asten terwijl Helmond tegen degradatie kandidaat De Drie Torens moest spelen. De verwachting was dat Helmond dat varkentje wel zou gaan wassen en dat het echt op de laatste ronde aan zou komen. Wij moesten minimaal gelijk spelen, waarna een gelijkspel in de laatste ronde voldoende is. Maar oh oh… Helmond wist niet te winnen en kwam tegen De Drie Torens niet verder dan 4-4 gelijk! En dan te bedenken dat wij op gegeven moment overtuigend met 3,5-2,5 voor stonden met 2 partijen die we haast niet konden verliezen en waarin we bij 1 partij zelfs misschien wel winstkansen hadden! Dat we daar nog slechts een half puntje uit die 2 potjes haalden is met de kennis van achteraf natuurlijk een lichte teleurstelling. Aan de andere kant, vooraf had ik voor deze uitslag getekend. En het is nu zelfs zo dat we door een voorsprong van 2 matchpunen, maar ook 2 bordpunten, de laatste ronde ons zelfs een klein verlies mogen veroorloven. Het ziet er dus nog steeds goed voor ons uit :-).

De wedstrijd van gisteren in vogelvlucht:

Teamcaptain Martien speelde zonder twijfel de spectaculairste partij van de dag. Hij speelde dit keer op bord 8 en trof daar oud clubgenoot van SCU, Michel Kerkhof. Het was een gekke pot, waarin Michel op zet 3 al een onbekend variantje indook.

Voor de rest van het verslag net veel foto’s en partijen, klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.