We gaan Europa in

We mopperen vaak op de vertraging van de NS. Ook dit keer zorgde de NS voor vertraging, maar gelukkig hadden we voldoende speling ingebouwd om op tijd aan te komen. Wat wel een voordeel is, omdat je een helaas gemiste winst kunt zien van bijna eindspelachtige schoonheid. Henk van der Poel toonde namelijk aan hoe hij in de vorige ronde van Twan Burg had kunnen winnen.

Dit was de stelling na de 45e zet van wit, waar de zwarte koning naar h4 ging en waar f3 een remise had opgeleverd. Zwart (Henk) vervolgde met g5+, maar had mooi kunnen winnen door:

De wedstrijd van Rotterdam-BSG was er eentje van wit begint en wint, aan remise doen we niet, de invallers maken het verschil, van tijdnood waar een paar zaken misgingen en uiteindelijk een terechte overwinning, waar we onszelf met 4-6 nog tekort hebben gedaan.

Rotterdam deed het deze ronde zonder Bruno Carlier en Mohammed Taha Yasen, voor hen vielen Frans Vreugdenhil en Marc Schroeder in, bij BSG viel Jesper de Groote in voor Robin van Kampen.

De middag begon met een makkelijke overwinning van Henk van der Poel met wit op Marc Schroeder op bord 7. In een Schotse partij beleefde wit een plezierige opening en zwart laat een niet zo’n gelukkige dameruil toe op zet 15 en wordt daarna kansloos opgerold:Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.