Apeldoorn raakt achterop in bordpuntenrace

In klasse 1B is het eerste team van Schaakstad Apeldoorn verwikkeld in een bordpuntenrace met Sas van Gent. Apeldoorn won in Amsterdam met 6,5-3,5 van Caissa, maar de Zeeuwen versloegen Vianen/DVP met 8-2 en staan nu met nog één ronde te gaan 2,5 bordpunt voor in de strijd om promotie naar de Meesterklasse.

Apeldoorn begon voortvarend aan de wedstrijd. Tim Lammens wist met wit op omzichtige wijze mooi positioneel voordeel te verkrijgen tegen de ervaren Rob Witt en scoorde na een blunder van laatstgenoemde het eerste punt. Armen Hachijan won op vergelijkbare wijze met wit van Jasel Lopez: zuiver positioneel spel en tactisch strak afgemaakt. Sjef Rijnaarts had het zwaarder met zwart tegen Alje Hovenga, maar na taai verdedigen keerde het tij en kwam Sjef tot winst. Zelf had ik net mijn positionele voordeel uit handen gegeven met zwart tegen de 70-jarige grootmeester Hans Ree, toen mijn tegenstander te optimistisch werd en opeens een stuk verloor. Stefan Kuipers zorgde voor het vijfde volle punt door Ivo Timmermans langzaam te overspelen vanuit een Philidor met de zwarte schijven.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.