Voorschoten vindt Waterloo bij Vlaggenschip Messemaker

Multitalent en Nederlands jeugdkampioene 2014 Rosa Ratsma

Gelijktijdig met Voorschoten 1 speelde hun tweede team tegen ASV 2 met als kopman Peter Boel, Peter is al jaren perschef bij het open NK in Dieren, de foto’s van dat team tref je aan in de sfeerplaatjes. Tijdens de beginperiode las ik het prachtige clubblad "Man en Paard" onder redactie van Rosa Ratsma, zij doet de lay-out al sinds haar veertiende jaar, iedere vereniging kan jaloers op zo’n clubblad. Chapeau Rosa! In het blad vind je leuke verslagen, foto’s en vele geanalyseerde partijen. Ik heb het voorblad gescand, klik op de afbeelding voor een groot formaat. Tot zover dit intermezzo.

Ben van Geffen kwam een kwartier te laat, kon het gebouw niet vinden, maar met dit speeltempo, 30 seconden per zet erbij moet het te doen zijn, we zullen zien. De tegenstander van Jan Evengroen was bijna drie kwartier te laat en dat kan je opbreken in de eerste tijdcontrole, we zien het later. Erik Hennink offerde een stuk voor drie pionnen. Met vele dreigingen en dat pakte goed uit, het eerste punt is binnen. De twee topborden – Peter Scheeren en Henk-Jan Evengroen – stevenden af op remise en dat werd het op termijn ook. Invaller Erich Karstan keek bedenkelijk.

Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.