Lezing Yasser Seirawan zondag 19 april in Café Batavia

Op zondag 19 april a.s. zal GM Yasser Seirawan een lezing geven in Café Batavia. Centraal staat de 80e geboortedag van Bent Larsen. Seirawan zal stil staan bij vele partijen die zij begin jaren tachtig tegen elkaar hebben gespeeld en op wat voor manier de originele stijl van de Deen de ontwikkeling van het schaken in die tijd heeft beïnvloed. Bovendien zijn openingen als 1.b3 en 1.f4 naar hem vernoemd.

Bent Larsen (1935-2010) overleed op 75-jarige leeftijd na een kort ziektebed. Hij stond bekend om zijn buitengewone kijk op het spel en compromisloze speelstijl. De Deen speelde 7 maal kandidaten matches en werd door velen gezien als de eerste Westerse uitdaging voor de hegemonie van de Sovjet-Unie in de schaakwereld.

Iedereen die interesse heeft is van harte uitgenodigd om van 14.00-17.00 aanwezig te zijn in Café Batavia te Amsterdam. Toegang is € 15,-, aanmelding via het contactformulier en/of .

Meer informatie op de website van de Amsterdam Chess Academy.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.