Pathena Open – Een mooi nieuw seniorentoernooi voor de toekomst?

Er staat een vraagteken achter de aanhef, maar wij hopen natuurlijk op een uitroepteken! Dat zou mooi zijn tenslotte. Rotterdam lijkt schaken te ademen de laatste tijd. Niet alleen start op 2 mei het Pathena NK Jeugdschaken voor de tweede keer op rij in Rotterdam, maar Tata Steel Chess kwam ook langs in Rotterdam. Dat was een mooie happening met een groot succes voor onze stad.

In de Volkskrant schreef Gert Ligterink erover:

“Geen kwaad woord over het podium van dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee, maar een schaakzaal met uitzicht op de Erasmusbrug is toch even wat anders. Het uitstapje van het Tata toernooi naar het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw De Rotterdam werd door deelnemers en toeschouwers zo positief gewaardeerd dat sommigen voorstelden alle volgende ronden ook in Rotterdam te houden.

Het enthousiasme zou een aansporing kunnen zijn voor organisatoren om de mogelijkheid van een jaarlijks evenement in Rotterdam te onderzoeken. Nu Giri de toptien van de wereld heeft bereikt, is het klimaat gunstig en op de Nederlandse kalender is zeker ruimte voor een tweede toptoernooi”

Tsja, mooie woorden waar we wellicht wat mee kunnen in de toekomst. Los van het feit of Pathena de intentie heeft om in de toekomst een toptoernooi te gaan organiseren (maar je weet nooit natuurlijk) wil de Stichting, bekend van de vele jeugdschaakactiviteiten, wel een bijdrage leveren. In de avonduren van 2 t/m 8 mei gaat daarom het Pathena Open plaatsvinden, een 7 rondig toernooi voor jong en oud op een toplocatie, op liveborden en (als alles goed gaat) een mooi prijzenpot. Als alles goed gaat ja, want voor een mooi toernooi hebben we natuurlijk deelnemers nodig. Overdag het NK Jeugdschaken en vanaf half 8 in de avond is het Topsportcentrum (naast De Kuip) het toneel van het Pathena Open toernooi.

Op de 60 liveborden kunnen mooie partijen worden gespeeld op een absolute toplocatie. Daarnaast draagt u als deelnemer ook nog indirect bij aan de ontwikkeling van topjeugdschaak in de regio. En laten we eerlijk zijn, wat zou het mooi zijn als we juist ook de jeugd op deze manier kunnen helpen. Wat zou het mooi zijn om met elkaar dit toernooi tot een succes te maken, zodat dit wellicht een jaarlijks evenement kan worden, wat niet alleen een mooi toernooi is, maar ook een bijdrage levert aan het schaken voor de toekomst. In de regio, maar ook in heel Nederland.

Op open.pathena.nl/ staat alle informatie en aanmelden kan bij Simon van der beek ().

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.