Hing Ting Lai wint vluggermatch van Manuel Bosboom!

Op zondag 19 april jl. vormde het Amsterdamse schaakcafé De Laurierboom het decor voor de door insiders met veel interesse tegemoet geziene snelschaakmatch tussen Manuel Bosboom en Hing Ting Lai, waarbij de spelers zich contractueel hadden verplicht 50 partijen van 3 minuten p.p.p.p. zonder increment af te werken. Dat aantal was een idee van mezelf, maar enige uren voor aanvang van het evenement begon ik me toch wat zorgen te maken. Zo veel partijen, zou dat de gezondheid van de spelers niet in gevaar kunnen brengen? De dag ervoor hadden ze ieder al 15 partijen afgewerkt tijdens het NK snelschaak voor teams in Rosmalen, en zoiets gaat je niet de in de koude kleren zitten. Zelf had ik ook aan dat toernooi meegedaan, waarbij ik moest constateren dat ik al na vijf partijen volkomen uitgeput achter het bord zat. Ik ging er maar vanuit dat dat meer over mijn conditie zei dan die van de spelers …

Hier werd gespeeld

Om exact 14.00 uur begon het feest met de opkomst van de matadoren, die, net als met darten, met een eigen muziekje naar de wedstrijdtafel kwamen gewandeld. Voor Manuel was dat ‘Eye of the tiger’ van Survivor, terwijl voor Hing Ting het REM-nummer ‘The one I love’ door de geluidsinstallatie schalde. Lees verder… (pdf)


Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.