Groninger Combinatie degradeert

In de laatste ronde moest Groninger Combinatie winnen van Voerendaal om degradatie te ontlopen. De hoop was natuurlijk dat Voerendaal niet op zijn sterkst zou opkomen. Immers Voerendaal was al gedegradeerd en om dan geld te geven aan grootmeesters lijkt een tikkeltje overbodig.

Voerendaal wou echter zijn sportieve plicht doen en deed dat meer dan van hun verwacht mocht worden. In de hele competitie speelden ze 1 wedstrijd zonder grootmeesters, 6 keer met 1 grootmeester en 1 keer met drie grootmeesters (tegen Sissa). Dit keer kwam men op met vier grootmeesters. Die vier grootmeesters gingen vervolgens zitten aan de borden 5 t/m 8 waardoor zij de vier groningse grootmeesters ontliepen. Voerendaal offerde de zwartborden op 2 en 4 op

Het was dus direkt duidelijk dat niet de vraag was wie zou winnen, maar wie zou niet kunnen winnen. Volgens de ratingverschillen zou het wel eens 5-5 kunnen worden met tien beslissingen. .

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.