Schaakstad Apeldoorn verliest bordpuntenrace

Het eerste team van Schaakstad Apeldoorn is er dit seizoen niet in geslaagd terug te promoveren naar de Meesterklasse. Meteen in de eerste ronde werd gewonnen van directe concurrent Sas van Gent, maar een ongelukje in de vijfde ronde tegen De Stukkenjagers is fataal gebleken: de Zeeuwen wonnen acht ronden op rij met veelal dikke cijfers. Afgelopen zaterdag won Apeldoorn thuis van Vianen/DVP met 7,5-2,5, maar Sas van Gent nam alle twijfel weg middels een 8,5-1,5 overwinning op DD uit Den Haag. Onze felicitaties aan Sas van Gent en aan de sympathieke Belg Steven Geirnaert, die met 8 uit 9 en een tpr van 2642 topscorer werd van klasse 1B.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vianen is nooit echt spannend geweest, omdat de Brabanders het tweede bord hadden opengelaten en Maarten Solleveld derhalve reglementair won. Stefan Kuipers had het lastig met zwart tegen de taaie Duitser Ulrich Dresen en moest genoegen nemen met remise. Reiner Odendahl trok de stand nog even gelijk door een spannende partij te winnen van Thomas Beerdsen. Daarna kwamen de punten door voor Apeldoorn: Sjef Rijnaarts won van Dennis Kerstens en ikzelf van Jermo Kooijmans, allebei in een lekker rommelige partij. Technische winsten waren er voor Arthur van de Oudeweetering in een dubbel toreneindspel tegen Tiemen Dalhuisen en Alexander Kabatianski door het belegeren van een zwakke pion tegen Frank Lommers.

Lees verder…

1 Comment

  1. Avatar
    René Olthof april 27, 2015

    Sinds wanneer ligt Vianen (bij Cuijk) in Limburg? Brabanders zijn het!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.