Trots!

`Het is zaterdagmiddag 17:05 in De Biechten in Rosmalen. De wedstrijd BSG – SISSA is net afgelopen en in een 5,5 – 4,5 overwinning geëindigd voor BSG. Bij Charlois Europoort – LSG is het 4,5 – 4,5 en de laatste partij is bezig. Bij een gelijke stand of winst voor LSG gaat het kampioenschap mee naar Bussum. Je kan een speld horen vallen.

Het is zaterdagmiddag 17:15 in de Biechten in Rosmalen. Julian van Overdam dwingt Michiel Bosman tot overgave. Rotterdam juicht en het kampioenschap gaat naar Charlois Europoort. Heren gefeliciteerd!

Tja, dichterbij zal BSG niet bij het landskampioenschap geweest zijn. In 2001 ook tweede in de play-offs geworden, na een derde plaats in de gewone competitie toen. Nu ook een tweede plaats. Teleurgesteld. Ja natuurlijk, als je zo dichtbij bent… Maar als je ziet hoe we dit jaar gespeeld hebben: 2 gelijke spelen, 1 nederlaag en 6 overwinningen, tegen meestal sterkere teams, dan kan je niet anders dan trots zijn op dit team!

De wedstrijd zelf verliep moeizaam. Een vlotte voorsprong, maar het kostte veel moeite om de overwinning binnen te slepen. BSG was deze ronde op volle sterkte, SISSA deed het zonder Melanie Ohme, voor haar speelde Carl Hoekstra mee.

Robert Ris was op bord vijf met zwart als eerste klaar en hield Jorden van Foreest netjes op remise. Nick Maatman moest een sterke tegenstander hebben voor een meesternorm. Die sterke tegenstander kreeg hij in de persoon van Robin van Kampen op bord 1. De norm is binnen (lokwinske Nick!), maar of de witspeler veel plezier beleefd zal hebben aan zijn partij? In een klassieke Konings-Indiër zie je een bekend patroon: zwart speelt op koningsaanval en wit zoekt zijn heil in spel op de dame vleugel. We komen erin op zet 18, wit heeft net zijn dame naar a5 gespeeld.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.