Dubbelschaak kampioen na winst tegen Helmond!

Na jarenlang de Zoetemelk (de eeuwige 2de) van klasse 3H te zijn geweest, is het Dubbelschaak dit seizoen eindelijk gelukt… we zijn kampioen geworden! En hoe spannend was het, om in de laatste ronde te mogen spelen tegen de nummer 2, waarin de winnaar kampioen wordt? Wel… ontzettend kan ik je vertellen. Maar gelukkig bleven de Dubbelschakers hun zenuwen de baas en deden ze wat er op basis van ratings van hen verwacht werd: een overtuigende team-overwinning neerzetten.

De kampioenen met staand vlnr: Michiel Luijpen, Michel van der Stee, Camiel Peerlings, Martien van der Meijden (TC), Brent Burg, Rob van Meurs. Zittend vlnr: Peter Boll, Job de Lange (invaller), Wil van Lankveld (invaller)

Ondanks dat Dubbelschaak met een voorsprong van 2 matchpunten en 2 bordpunten deze wedstrijd in ging, is er alles aan gedaan een volgende Zoetemelk te voorkomen. De verslagen met daarin talloze partijen van eerder dit seizoen en vorige seizoenen werden offline gehaald om voorbereiding bij Helmond te dwarsbomen (en dit heeft effect gehad, getuige het verslag van hen). Gelukkig was de site van Chessbase niet offline, en zodoende werd er een bestand met bijna 200 partijen van de verschillende Helmonders rondgemaild om wat openingen voor te bereiden (dit had wat minder effect, lees even verder het verslag van de partij van Martien). En als konijn uit de hoge hoed werd ook Job de Lange in de opstelling gebracht, Dubbelschaaks sterkste schaker en al jaren vrijwel onbedreigd clubkampioen.

De match was ontzettend spannend, met nog altijd 6 partijen gaande na de tijdscontrole. Desalniettemin heeft het er altijd goed uit gezien en is het kampioenschap nooit in gevaar in geweest. Klik hier voor het volledige verslag met veel foto’s en partijen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.