Persbericht over NK Jeugd ABC 2015

Voor het tweede jaar op rij organiseert Stichting Pathena samen met de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Schaakbond het Pathena NK Jeugdschaken. Ook de editie van 2015 zal gehouden worden in het Topsportcentrum. De 120 beste jeugdschakers van Nederland zullen, in een toernooi over 9 ronden, in 3 leeftijdscategorieën (t/m 14 jaar, t/m 16 jaar en t/m 20 jaar) gaan uitmaken wie kampioen van Nederland zal worden.

De opening zal worden verricht door Nick Schilder (van het duo Nick & Simon). Nick is schaakambassadeur in Nederland en zet zich o.a. voor het jeugdschaak in ons land. Naast het verrichten van de opening, zal Nick een clinic aan Rotterdamse jeugd geven, speelt hij een partij tegen jeugdschakers op het levensgrote Rotterdamse Schaakspel en staat een ontmoeting met fans gepland. Naast het NK Jeugdschaken zijn er gedurende de week veel side-events. Zo is er elke avond een groot seniorentoernooi (Pathena Open), maar zijn er tijdens het NK Jeugdschaken elke dag ook side-events. Zo is er op maandagmiddag een toernooi om de Zuid Holland Cup, waarbij basisscholen uit Rotterdam en Den Haag het tegen elkaar opnemen. Op dinsdagmiddag 5 mei is er voor jeugd t/m 16 jaar een Grand Prix toernooi waarbij iedereen

aan mee kan doen. Op de slotdag (zaterdag 9 mei) komen de Chess Queens naar Rotterdam. De top van de Nederlandse schaakdames bereiden zich voor op het EK in het najaar. Vanaf 12 uur kan er in het Topsportcentrum (tegen een kleine vergoeding) tegen hen gesnelschaakt worden, of men kan aanschuiven bij een simultaan.

Opnieuw een groot schaakevenement in Rotterdam. Naast het feit dat het team van Charlois Europoort Nederlands kampioen is geworden en het succesvolle bezoek van Tata Steel Chess aan “ De Rotterdam” afgelopen januari, nu dus voor de tweede keer het Pathena NK Jeugdschaken. Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.