Promotieklasse en 1e klasse A en B: Schaakhuis, Rijswijk 2 en DD 3 promoveren

Op 22 april was het Stedelijk Collegen in Zoetermeer weer het strijdtoneel voor de gezamenlijke slotronde in de Promotieklasse en 1e klasse A en B.

In de Promotieklasse leek Zoetermeerse Schaakvereniging Promotie niets in de weggelegd te worden om een tweede team naar de KNSB-competitie te loodsen. Maar dan wordt er in drie achtereenvolgende wedstrijden één matchpunt gemorst en gaat Schaakhuis aan de leiding.

Onderin is DSC 5 reeds verzekerd van een optreden in de 1e klasse gedurende de nieuwe competitie-jaargang. Voor de tweede degradatieplaats komen Schaakcombinatie HTV 2 en RSC-Belgisch Park nog in aanmerking. De wedstrijden zijn sensationeel en inspireren vanuit de hoek van RSC-Belgisch Park voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

Voor Het Tweede van Rijswijk is het in de 1e klasse A na een periode van ‘eeuwige tweede’ eindelijk zover dat het kampioenschap voor het grijpen ligt. Onderweg naar deze slotronde had Rijswijk in de zesde ronde in eigen huis klop gekregen van DD 4. Maar DD 4 was al een matchpunt kwijtgeraakt aan Botwinnik en was in het Nationale Schaakgebouw onderuit gegaan tegen het vlaggenschip van de Haagse SV.

Voor wat betreft de degradatieplaats maakt RSC Belgisch Park 2 nog een kans de terugval naar de 2e klasse te ontlopen in een wedstrijd tegen DD 4.

Rijswijk wint met duidelijke cijfers van Haeghe Ooievaar en RSC Belgisch Park gaat met dezelfde cijfers onderuit tegen DD 4. Beide wedstrijden leven leuke, lezenswaardige verslagen op.

In de 1e klasse B waren de beslissingen al voor de avond van deze slotronde gevallen: Het Derde van Discendo Discimus is kampioen en promoveert naar de Promotieklasse en Het Derde van Rijswijk degradeert naar de 2e klasse.

Uitslagen en verslagen op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.