Voerendaal thuis/uit

De laatste ronde: thuis tegen Voerendaal ….. In Rosmalen! Niet bepaald fietsafstand 🙁

Maar het fenomeen ‘laatste gemeenschappelijke ronde’ verdient lof. Voor dag en dauw vertrokken om in Rosmalen een tot de tanden gewapend Voerendaal aan te treffen in één van hun sterkste opstellingen van het seizoen en dan ook nog eens tactisch opgesteld. Het was duidelijk dat het spannend zou worden. Wij hadden duidelijk ratingoverwicht op 5 borden, Voerendaal ook, met de kanttekening dat Voerendaal de twee zwakste spelers met zwart min of offerde tegen onze grootmeesters, om meer ratingoverwicht te krijgen op de middenborden. Een tactisch ingreep om jaloers op te zijn. Je verwacht zoiets alleen niet van een team dat al gedegradeerd is. Een schril contrast met hun opstelling in de 8e ronde toen het er nog om ging. Maar goed, het mag, wij proberen ook wel eens iets en je moet er dus niet te lang over zeuren. Het was duidelijk dat het team dat het ratingregime kon doorbreken zou winnen.

Sipke Ernst opende de score door een soepele winst op Tom Bus. Dit werd echter gevolgd door een domper. Michael Riemens zorgde de laatste ronden voor spektakel en ook nu weer. Alleen we aan de verkeerde kant van de score. Een moment van onoplettendheid en de Dame kon weer in het doosje. Daan Brandenburg won, Peter Hulshof verloor evenals Erik Hoeksema. Alles volgens rating. De eerste ‘mini-break’ kwam op naam van Jasper Geurink die met zwart Daniel Hausrath keurig op remise hield.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.