Tweede plaats voor Vlaggenschip Messemaker 1847 in klasse 2C

12-jarige Liam Vrolijk wint van Timon van Dijk

Voorschoten wint, dus geen promotie voor Vlaggenschip Messemaker 1847

Om twaalf uur zette KNSB wedstrijdleider Jos Pots de teams achter de borden, alleen Ed Roering moest i.v.m. met een file op de snelweg een omweg maken en verscheen ongeveer tien minuten later. Weer een belangrijke ronde kon van start gaan, vorig jaar promoveerde het Vlaggenschip met 3 bordpunten verschil naar de tweede klasse. Ook dit jaar is het weer spannend aan de top, als wij winnen en Voorschoten verliest, dan zijn wij kampioen. Als het bij Voorschoten remise wordt, dan moeten wij met 8 – 0 winnen en dat zit er niet in. Genoeg gepraat hierover, laten we de partijen eens gaan volgen. Jan Cheung perste er een remise uit tegen de teamcaptain van Westlandse Schaakcombinatie door herhaling van zetten. Liam, dit keer aan het vijfde bord, flikt het weer, vier keer op rij wint hij zijn partij en wat voor een! geweldig gedaan Liam, ik hoop je volgend jaar weer in het team te hebben. Invaller Arjan van der Leij kreeg remise aangeboden, door een misverstand speelde hij nog even door, maar twee zetten later werd de vrede getekend. Erik Hennink was de volgende, maar zijn partij ging jammerlijk verloren. Tussenstand 2 – 2 spannend hoe dat gaat aflopen? Peter Scheeren won op de 25e zet de kwaliteit met veel manoeuvreren wist hij het volgende punt binnen te halen tegen invaller Ard Dekker (Ard heeft ongeveer 500 ratingpunten minder, dus geen schande). Nog drie partijen te gaan. Ed Roering had in de beginfase een op het oog mooie combinatie, maar het sloeg niet door, na een lange zit moest hij de pijp aan Maarten in dit geval aan Michiel. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.