Piet Pluymert (Sc Dordrecht) RSB Seniorenkampioen 2015

Spijkenisse, zaterdag 9 mei 2015

Voor aanvang van het 21ste open seniorenkampioenschap mocht ik (Ab Scheel dus) Simon namens "De Schaak Veste" een cadeau geven voor zijn Koninklijke onderscheiding voor dertig jaar vrijwilligerswerk voor SV Spijkenisse. (Klik hier) voor zijn huldiging. Samen met Wies, echtgenote van Simon organiseerde we voor alle deelnemers een gebakje met een afbeelding van Simon. Tot zover dit intermezzo we gaan nu zeven ronde schaken met 25 minuten p.p.p.p.

Met 64 deelnemers 4 meer dan de vorige editie werd er volop gestreden in 3 groepen. Groep 1 ouder dan 60 jaar met een rating hoger dan 1650, waar maar liefst 5 80-plussers in speelden, met Good-old Arie de Jong (87) als oudste chapeau Arie. Deze groep werd gewonnen door Piet Pluymert van sc Dordrecht met 6 uit 7. Hij liet twee remises toe een, in de eerste ronde tegen Henk de Kleijnen (Messemaker 1847) en in de laatste ronde tegen Paul Wilhelm (sv Erasmus). Tweede werd Henk Greevenbosch en derde Paul Wilhelm.

Net als vorig jaar werden Herman Stakenburg, en ik respectievelijk eerste en tweede Herman met 6 punten en ik 5,5 punt. Op een gedeelde derde plaats werd Coen Dortmond en Dick van Buuren ieder met 5 punten, maar ook hier had Coen een paar weerstandspunten meer en ging voor de prijs. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.