KNSB-bekerfinale

Op Hemelvaartsdag is er traditioneel de KNSB beker halve en hele finale. De laatste jaren wordt die vaak in Bunschoten gehouden (bij En Passant). In het kader van het honderdjarig bestaan van schaakclub Haren wou Haren graag de finale organiseren en dat lukte.

De organisatie was perfect met een goede speelzaal en een ruimte voor commentaar. Schaakclub Haren mag dan ook beslist tevreden zijn. De harenaars hebben nu met eigen ogen de kwaliteit van de KNSB kunnen aanschouwen en weten nu wat hun volgend jaar te wachten staat. Voor de niet noorderlingen: De combinatie Haren en Oostermoer is kampioen van de NOSBO geworden en gaan volgend jaar de KNSB onveilig maken.

De Groninger Combinatie had zich geplaatst voor de bekerfinale samen met de Kennemer Combinatie (Haarlem), Bekerhouder Paul Keres (Utrecht) en de verliezend finalist van 2014 meesterklasser HMC-Calder (‘s-Hertogenbosch).

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.