10 jaar HSG Open met thema ‘Damesschaak’

Het HSG Open vindt dit jaar voor de 10de keer plaats en wel op 19 – 21 juni in Hilversum, wederom op de fraaie locatie Hotel Lapershoek.

Om het jubileum luister bij te zetten is het thema ‘Damesschaak’ gekozen. Een centrale rol hierin wordt vervuld door het Nederlands olympiade team voor dames, ofwel de Chess Queens.

3 dames doen mee aan het toernooi (Bianca, Tea en Zhaoquin) en Anne is op zaterdag toernooicoach, ze analyseert partijen van spelers die klaar zijn met hun partij. Daarnaast is er een extra damesprijs in de B-groep (€ 100), zal ex-staatssecretaris emancipatiezaken en ex-burgemeester van Hilversum de prijzenuitreiking verzorgen en geeft schaakcoach Judith van Amerongen een training voor dames bij HSG .

Naast het HSG Open zijn er meer aantrekkelijke activiteiten in de mediastad: een schaakclinic voor Hilversumse basisscholen, het 17de HSG jeugdtoernooi op 28 juni in het Pinetum Blijdenstein, een kroegtoernooi in café Dudok op 15 juni en een schaakfilmfestival bij het Filmtheater Hilversum op zaterdag 13 juni met de schaakfilm ‘Dark Horse’ (goede recensies!), een schaakclinic voor publiek en de Hilversummers zullen Zhaoquin Peng uitdagen op een groot schaakspel.

Alle informatie is te vinden op www.hsgopen.nl

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.